Info en meer

vrijdag 9 september 2011

Geluk maak je zelf !

Zo raar de titel van deze tekst ook is, ik ben er zelf achter gekomen dat het daadwerkelijk zo is: Geluk maak je zelf !
Zelf heb ik een roerige periode gehad, met alle Ups en Downs.
Hoewel ik besef, dat ik nog steeds niet daar ben, waar ik zijn wil, heb ik ondanks alle zenuwen, enkele belangrijke stappen in deze periode van mijn leven durven zetten, en daar ben ik trots op !
op-zoek-naar-geluk
geluk In het begin van dit jaar nam ik alles voor lief, had nergens zin in, verwaarloosde mezelf en alle dingen die ik moest doen. Het was de ergste depressie van mijn leven. Met héél veel moeite heb ik besloten hulp te vragen. En het belangrijkste was dat ik überhaupt al besefte dat ik echt hulp nodig had. Alle moeite die de diverse specialisten, instanties en ikzelf hebben gedaan, begint nu een redelijk goede vorm aan te nemen. Een zekere last is van mijn schouders af en ik kan nu zo af en toe eens rustig achterover leunen.
In het begin van dit jaar dacht ik werkelijk dat ik niemand had, waar ik op kon bouwen, niemand die me daadwerkelijk kon helpen, en niemand die me een steun in de rug zou geven, laat staan dat ik er met mensen over durfde te praten. Een geestelijke depressie maakte meer kapot dan me lief was. Iemand die zelf beseft dat hij of zij een depressie heeft, is al op de goede weg, maar de meesten hebben dat niet direct in de gaten (net als ik). Pas na een hele lange herstelperiode komt dit aan de orde. Het ergste was nog, dat sommige mensen zich niet eens in mijn situatie konden inleven. Dat deed behoorlijk pijn… Een enkeling probeerde zich in te leven, en weer iemand anders zat in een bijna gelijke situatie, maar met beiden kon ik natuurlijk niet over diverse persoonlijke problemen praten. Daarbij kan een praatgroep uitkomst bieden, ook om uit een soort isolement te komen. Hier is natuurlijk wel een bepaalde gevoelsmatige overwinding voor nodig, en daarom zijn ook de resultaten die je daarna behaalt, de moeite waard om voor te vechten… Vechten om weer een mens te worden, vechten om weer goed in de maatschappij te staan, vechten om weer zelfrespect te krijgen, vechten om ‘nee’ te kunnen zeggen, vechten om voor jezelf op te komen… en vechten om weer een beetje geluk te kunnen hebben… materiaal_groot_200(1)

1 opmerking: