Info en meer

donderdag 7 april 2011

Google Chrome OS - een nieuw snel besturingssysteem?

Google Chrome OS wat respectievelijk in 2010 op de markt is gekomen, zou de strijd aan gaan met Microsoft Windows. De belangrijkste filosofie is dat het gebruik van een computer grotendeels gebaseerd is op het pure internet-gebruik. Google Chrome OS belooft dan ook, dat je webbrowser voortaan je operating system zal zijn en omgekeerd. 
Hierdoor wordt de mobiliteit en flexibiliteit van computergebruikers natuurlijk enorm verhoogd, want je kunt vanaf elke mogelijke locatie bij al je bestanden en gegevens. En dat is een enorm voordeel met de opkomst van alle laptops en mobieltjes met Internet erop.
Aan de andere kant worden de beveiliging van je gegevens nog relevanter dan het altijd al was. En de werkzaamheid van Google Chrome OS is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van een werkzame internetverbinding.

Deze filosofie vindt ik niet echt reëel. Niet iedereen heeft Internet. En diegene moet dan ook in een normaal werkende offline-status kunnen werken.

Google Chrome OS heb ik zelf getest. Bij het opstarten ziet het er wel leuk uit. Echt Google-like !
Maar het hele Chrome OS is gebaseerd op een Linux-distributie. Voor de iets serieuzere gebruikers is Google Chrome OS eigenlijk een flop. Je verwacht iets wat helemaal nieuw is, en vervolgens is het gewoon gebaseerd op Linux. De meeste Linux-distributies lijken tegenwoordig zodanig op elkaar, dat het al bijna niet meer uit maakt welke distributie je op je computer hebt staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten